Miért?

Az elektromos fűtés egyszerű és gazdaságos megoldás!

Sokan valószínűleg kételkedve fogadják ezt az állítást, nézzük hát a tényeket!

Nézzünk egy valós példát (beruházás időpontja 2009. ősz) egy VII. kerületi, nagy belmagasságú, 35m2-es lakás fűtés kiépítésének költseigére (a lenti példában szereplő árak csak tájékoztatásul szolgálnak, a konkrét feladat és körülmény függvényében a költségek változhatnak!) :

Cirkófűtéssel: Elektromos konvektorral:
Cirkó: 250 000,- Ft Hálózatfejlesztés: 55 000,- Ft
Kéménybélelés: 130 000,- Ft Mérőhely kialakítása: 80 000,- Ft
3 radiátor: 75 000,- Ft 3 konvektor: 90 000,- Ft
Munkadíj + segédanyag fűtéshez: 150 000,- Ft  
Gázszerelés anyag-díj: 142 000,- Ft
Engedélyek: 40 000,- Ft
Közműfejlesztés, bekötés: 80 000,- Ft
   
Beruházás összesen: 867 000,- Ft Beruházás összesen: 260 000,- Ft

Cirkófűtés üzemeltetése:
Havi számla: 15.000,- Ft
Éves karbantartás: 15.000,- Ft

Elektromos konvektor üzemeltetése:
Havi számla: 30 000,- Ft
Éves karbantartás: 0,- Ft

A differencia kb. 600 000Ft! Egy évben 6 hónapos fűtési szezonnal számolva a fűtési költség kb. 6,5 év alatt éri el az összes költséget és a jövőben a gáz feltételezhetően még nagyobb mértékben fog drágulni mint a villany.

Gyakorlati esetek sora bizonyítja, hogy ennyi idő után már nagy valószínűséggel megjelenhetnek a vizes rendszer első problémái, melyek adott esetben igen nagy karbantartási költséggel járhatnak.

Nem elhanyagolható tényező a cirkófűtés esetében a hatalmas beruházási költség mellett a beszerelési idő sem:

 • Cirkó kiépítés: minimum 4 nap komplett felújítás zajjal, kosszal
 • Elektromos radiátor: maximum 1 nap tiszta munka

Fűtésre folyamatosan szükség van, a következő szemléltető diagram segít a hosszabb távra vetített (több évre) költségek még könnyebb összehasonlításában:

Érvek az elektromos fűtés mellett:

Az elektromos konvektorok, radiátorok élettartama gyakorlatilag megegyezik az ingatlanéval. Önmagukban megállják a helyüket, mivel nem található bennük mozgó, kopó, mechanikus alkatrész, nincs szükség kazánra, vezérelt szelepekre, szervóra stb. Éppen ezért nem igényelnek karbantartást, melynek hosszútávon igen nagy költségvonzata lehet.
Nem kell a vízcsövekkel vesződni és megkímélheti magát az ormótlan, ronda látványtól! Az elektromos fűtőtestek beszereléséhez mindössze egy konnektorra van szükség!
Nem kell szigorú előírásokat betartani, majd heteket várni a gázengedélyre. A beszerelés mindössze 1-2 napot vesz igénybe.
A fűtőpanelek többféle méretben, kialakításban kaphatóak, gyakorlatilag bármilyen falra felszerelhetők. A tökéletes szigetelésnek köszönhetően akár faházakban is alkalmazható!
A konvekciós és sugárzó fűtési elvet kombináló fűtőtestek egyenletes hőelosztást biztosítanak otthonának, így azonos komfortszintet élvezhet a lakás minden pontjában! Ráadásul a fűtőpanelek a sugárzó fűtési módnak köszönhetően alacsonyabb hőmérsékleten is ugyanazt a komfortérzetet biztosítják, így takarítva meg Önnek energiát.
Elektromos konvektoraink és radiátoraink beépített termosztáttal rendelkeznek és akár egész heti programozást lehetővé tevő „Chronopass” időzítő egységgel is kiegészíthetők. A szabályzás helyiségenként, vagy akár az egész lakásban együtt megoldható a fűtőtestek összekötésével.
Nincs szükség kazánra, nem keletkezik égéstermék, így megspórolhatja a drága kémény kialakítást, kéménybélelést valamint a szén-monoxid mérgezés veszélyét sem kockáztatja.
99% hatásfok, mivel a bevitt elektromos energia szinte teljesen hőenergiává alakul, így a költségeit is pontosabban tervezheti.
Kiváló megoldás, ha nem szeretne gyenge hatásfokú gázkonvektort beépíteni, vagy ha nincs is rá lehetősége, mert udvarra néz a fűtendő helyiség.
A tökéletes szabályzásnak és jó hőtároló képességű fűtőelemnek köszönhetően fűtőtestjeink egy órában mindössze 30-60%-ban vannak bekapcsolva, így biztosítva Önnek kisebb energiafelhasználást.
Az elektromos energiával való fűtés tőlünk nyugatra és északra már teljesen elfogadott, bevált rendszer. A jővőben várhatóan egyre több forrásból állítunk majd elő elektromos energiát és az Európai Unióban megjelent trend szerint a kormány is támogatja majd e lényegesen hatékonyabb fűtési rendszereket.
Lakásfelújítás esetén a lehető legkisebb költség mellett modernizálhatja fűtésrendszerét

Gondolja csak végig, milyen hátrányok érhetik gázfűtés esetén!

Ellenérvek a gázfűtéssel szemben:

A vizes rendszer és kazán számos alkatrészből áll, melyek egy idő után elromlanak, megkopnak, így évek múltán számolnia kell a megnövekedett karbantartási költségekkel is.
A kéménybélelés, építés rengeteg költséggel jár és a kazánnak is külön hely szükséges, mely a lakásának/házának hasznos területéből von el helyet, feleslegesen.
A gázfűtéses rendszerben sok helyen adódik veszteség, így még egy modern kazán estén is rendkívül rossz fűtési hatásfok érhető el.
A gázmelegítésű forróvizes radiátoros fűtés hőeloszlása nagyobb távolságokban egyenletlen.
A fosszílis energiahordozók ára – elérhetőségük folyamatos csökkenésével – egyre inkább növekszik. Nem is beszélve az Ukrán- Orosz gázproblémára, amely hosszútávon egyre kevésbé megbízható szolgáltatási színvonalat vetít előre.

A gázfűtéssel ellentétben gyakorlatilag bárhol alkalmazhatók!

Így egyszerűen építheti be:

 • Hétvégi házakba
 • Nyaralókba
 • Belvárosi lakásokba
 • Lakótelepi lakásokba
 • Fürdőszobákba
 • Konténerekbe
 • Portaépületekbe
 • Üzletekbe (újságosbódé stb.)
 • Készházakba
 • stb.

Eurovill Profi Kft.
1044. Budapest,
Perényi Zs. u. 10.
Tel: 36 1 3704373

Eurovill Profi Kft. a Facebook-on