Infrapanel E300U 592×592 IP44

52 451 Ft

Infrapanel konzollal, 2,5-3 m belmagassághoz. 300W/230V

Univerzális, mennyezetre szerelhető infrapanel
Bruttó tömeg: 5.8 kg
Cikkszám: F020030000 Kategória:

Leírás

A hagyományos (konvekciós) fűtéssel a levegőt melegítjük fel, majd ez a levegő cirkulál a helyiségben a környezetet (falak, bútorok, stb.) felmelegítve. Az átadott hő mennyisége szempontjából a hősugárzás ezen esetekben minimális. A sugárzó fűtések (infrapanel) esetében pont az ellenkező történik: a sugárzó fűtőtest nem a levegőt, hanem a tárgyakat melegíti fel.

A tárgyakra (falak, padló, bútorok) eső hősugárzás kb. 15%-a visszaverődik, míg a maradék 85%-ot elnyelik. A felmelegített tárgyak adják le a hőt a környezetnek, felmelegítve a levegőt. A legegyszerűbb ahhoz hasonlítani, mikor egy tiszta, hideg téli napon érezzük a Nap sugarainak jótékony hatását.

Az ECOSUN panelek hőleadásának módja

Az infrasugarakat az infrapanel speciális felülete bocsájtja ki. Ezen sugarak nagy része az 5 mikrométer hullámhossz feletti tartományban található, így igen nagy hatásfokkal képes tárgy- vagy testfelszín közvetlen melegítésére, a – hagyományosan hőközvetítő – levegő fűtése helyett.
18-24%-os költségmegtakarítás érhető el infrafűtés alkalmazása mellett, mivel az infrasugarak által melegített emberi test (és egyéb környezeti tárgyak) felszínén 20-22°C-os hőérzet tapasztalható, miközben a helyiség levegőjét elegendő 18-19°C-ra melegíteni, így a felhasznált energia jelentős része hatékonyan és célzottan tud hasznosulni.
Nagy belső légterű helyiségekben – mint például csarnok, tornaterem, raktár, vagy akár templom – az infrapanelek alkalmazásával célzottan lehet fűteni a helyiségben tartózkodókat, így egyes esetekben akár 50%-os megtakarítás is elérhető a hagyományos, „levegőt fűtő” megoldásokkal szemben. Az ilyen jellegű felhasználást „zóna fűtésnek” nevezik.
Egy helyiség függőleges hőeloszlását tekintve további előnye az infrapanellel előállított hősugarak használatának, hogy a padló és a mennyezet között mindössze 1-2°C a hőmérséklet különbség, miközben hagyományos fűtési rendszerek alkalmazása mellett már 30-50 cm-enként tapasztalható 1°C hőmérséklet különbség.
Az infrasugarak tárgy- és testfelszín melegítő hatása miatt a helyiségek falai egyenletesebb hőeloszlás mellett magasabb hőmérsékletűek, így a falfelszíni páralecsapódás mértéke is alacsonyabb; a helyiségben lévő levegő páratartalma megmarad, nem csökken számottevően.
A nyílászárók üvegfelületén keresztül jelentősen kisebb, elenyésző mennyiségű hőenergia tud távozni a helyiségből infrafűtés alkalmazása esetén, ugyanis az üveg nem engedi át a 3 mikrométernél nagyobb infrasugarakat, így további energia és költségmegtakarítás érhető el ezáltal a hagyományos – „levegőt fűtő” – megoldásokhoz képest.
Az ECOSUN infrafűtő panel gondozás- és karbantartásmentes, így a fentieken túlmenően további költségmegtakarítás érhető el.