Mielőtt átalakítja vagy kiépíti a fűtési rendszerét, minden szakember azt fogja tanácsolni Önnek, hogy alaposan tájékozódjon a kérdésben. Mérlegeljen minden szempontot a döntés előtt. Ezért segítünk Önnek most abban, hogy felsorakoztatjuk az elektromos fűtés 11 legfontosabb előnyét.

Lehet, hogy bizonyos szempontokra nem is gondolt még, ezért érdemes mindegyik pontot átgondolni: mi vonatkozik Önre, mi lehet a legjobb választás az Ön otthonában, mi az, ami Önnek fontos, lényeges szempont.

Kép forrása: blog.connectionsacademy.com

Íme, 11 jelentős érv az elektromos fűtés mellett:

 1. Az elektromos konvektorok, radiátorok élettartama gyakorlatilag megegyezik az ingatlanéval. Önmagukban megállják a helyüket, mivel nem található bennük mozgó, kopó, mechanikus alkatrész, nincs szükség kazánra, vezérelt szelepekre, szervóra stb. Éppen ezért nem igényelnek karbantartást, melynek hosszútávon igen nagy költségvonzata lehet.
 2. Nem kell a vízcsövekkel vesződni és megkímélheti magát az ormótlan, ronda látványtól! Az elektromos fűtőtestek beszereléséhez mindössze egy konnektorra van szükség!
 3. Nem kell szigorú előírásokat betartani, majd heteket várni a gázengedélyre. A beszerelés mindössze 1-2 napot vesz igénybe.
 4. A fűtőpanelek többféle méretben, kialakításban kaphatóak, gyakorlatilag bármilyen falra felszerelhetők. A tökéletes szigetelésnek köszönhetően akár faházakban is alkalmazható!
 5. A konvekciós és sugárzó fűtési elvet kombináló fűtőtestek egyenletes hőelosztást biztosítanak otthonának, így azonos komfortszintet élvezhet a lakás minden pontjában. Ráadásul a fűtőpanelek a sugárzó fűtési módnak köszönhetően alacsonyabb hőmérsékleten is ugyanazt a komfortérzetet biztosítják, így Önnek energiát takarítanak meg. 

 

Kép forrása: rew.ca

 1. Nincs szükség kazánra, nem keletkezik égéstermék, így megspórolhatja a drága kéménykialakítást, kéménybélelést valamint a szén-monoxid mérgezés veszélyét sem kockáztatja.
 2. 99%-os a hatásfoka, mivel a bevitt elektromos energia szinte teljesen hőenergiává alakul, így a költségeit is pontosabban tervezheti.
 3. Kiváló megoldás, ha nem szeretne gyenge hatásfokú gázkonvektort beépíteni, vagy ha nincs is rá lehetősége, mert udvarra néz a fűtendő helyiség.
 4. A tökéletes szabályzásnak és jó hőtároló képességű fűtőelemnek köszönhetően fűtőtestjeink egy órában mindössze 30-60%-ban vannak bekapcsolva, így biztosítva Önnek kisebb energiafelhasználást. 
  Kép forrása: fantasticviewpoint.com
 5. Az elektromos energiával való fűtés tőlünk nyugatra és északra már teljesen elfogadott, bevált rendszer. A jövőben várhatóan egyre több forrásból állítunk majd elő elektromos energiát és az Európai Unióban megjelent trend szerint a kormány is támogatja majd e lényegesen hatékonyabb fűtési rendszereket.
 6. Lakásfelújítás esetén a lehető legkisebb költség mellett modernizálhatja fűtésrendszerét.