Az infrapanel az elektromos fűtőtestek között is különlegesnek mondható, hiszen teljesen egyedi módon biztosít meleget. Míg a többi elektromos fűtőtest a levegőt melegíti fel, addig az infrapanel a tárgyaknak adja át a hőt. Miért jó választás egy infrapanel a fürdőszobába?

Azért, mert az infrapanel által átadott hősugárzás kb. 15%-a visszaverődik, de a maradék 85%-ot elnyelik a berendezési tárgyak és az így felmelegített tárgyak vagy élő testek adják le a hőt a levegőnek. Hőérzetre a nap nyújtotta meleghez tudnánk a legjobban hasonlítani, hiszen ahhoz nagyon hasonló kellemes meleg érzetet biztosít.  Jó lenne a fürdőszobában is érezni a „nap sugarait”?

Költséghatékony megoldás

Infrafűtés alkalmazása mellett 18-24%-os költségmegtakarítás érhető el, mivel infrasugarak által melegített környezeti vagy emberi test felszínén 20-22°C hőmérséklet érezhető, de emellett elegendő, ha a helyiség levegője csak 18-19°C. Ez pedig azt jelenti, hogy lényegesen kevesebb működési idő és energia szükséges ugyan ahhoz, a hőérzethez, mint amit más a levegőt melegítő elektromos megoldás megkíván. Ennek köszönhetően Ön jelentős mennyiségű pénzt és energiát takaríthat meg.

Kiválóan szabályozható

Ez a tulajdonsága is a költséghatékonysága mellett szól, hiszen a jól szabályozhatóságnak köszönhetően nem megy feleslegesen a fűtés, így nem használ el olyan energiát, ami nem feltétlenül szükséges. Ez pedig nem csak a felhasználónak, hanem a környezetnek is nagyon hasznos. Biztosan Ön is látja és egyre jobban a saját bőrén is tapasztalja, hogy milyen rohamosan változik a föld és sajnos nem jó irányba. Ahhoz, hogy Ön is hozzájáruljon a bolygó jövőjéhez megfontolt döntéseket kell hozni, amik a környezet kímélést szolgálja. A lehető legalacsonyabb ökológiai lábnyom a cél.

Alacsonyabb hőmérséklet különbség

A sugárzó fűtőtestek másik nagy előnye, hogy a helyiségen belüli hőmérséklet különbségek is alacsonyabbak. A levegőt melegítő fűtési rendszerek alkalmazása mellett már 30-50 cm-enként tapasztalható 1°C hőmérséklet különbség. Azonban az infrapanel esetén a padló és a plafon közötti különbség mindössze 1-2°C. A fürdőszobában ennek még nagyobb a jelentősége, hiszen a vizes emberi test még érzékenyebb a hőmérséklet különbségekre.

Éppen ezért kisgyermek mellé még praktikusabb

A kisgyermekes szülők jól tudják, hogy a csöppségek mellé mennyire fontos a jó fűtés, főként a fürdőszobába. A nem megfelelő hőmérsékletű helyiségben a kicsi nagyon könnyen meghűl már egy rövid fürdetés alatt is. Azonban az infrapanel felmelegíti a kis testét, így biztonságban van. Emellett még sokkal jobban érzi majd magát, hiszen nem okoz számára kellemetlenséget a hideg és a fürdés ezentúl sírás mentes szórakozás lesz.

Kisebb a penészedés esélyei is

Egy újabb jó érv az infrapanelek mellett. Akinek már volt dolga penésszel az nagyon jól tudja, hogy mennyire nehéz megszabadulni tőle! Ha egyszer kialakul még erős vegyszerekkel is alig lehet kiűzni. Az infrasugarak tárgy- és testfelszín melegítő hatása miatt a fürdő és egyéb szobák falai egyenletesebb hőeloszlás mellett magasabb hőmérsékletűek, így a falfelszíni páralecsapódás mértéke is alacsonyabb. Ez pedig jelentősen lecsökkenti a penészedés lehetőségét.

Nem igényel karbantartást, csak minimális figyelmet

Az elektromos fűtőtestek egyik nagy előnye, hogy nem igényelnek karbantartást, csak egy kis törődést, néha egy portalanítást. Kialakításuknak köszönhetően nincsenek bennük kopó alkatrészek, így ezek cseréje sem szükséges. Sok más fűtési megoldás esetén éves, szakember által végzett felülvizsgálatra van szükség, ami még jobban megemeli a fűtési költségeket.

Biztonsági szempontok

A nálunk kapható infrapanelek alapvetően nem fürdőszobába készültek, így ennek megfelelően kell őket használni. A fürdőszobai fűtőtestekkel ellentétben csak minimálisan érheti őket fröccsenő víz és törekedni kell a hatásos párátlanításra. Inkább nagyobb fürdőszobákba javasoljuk, ahol nem közvetlenül a vízforrások mellé helyezzük el őket, de így is nagyon fontos a rendszeres szellőztetés.

Infrapanel fürdőszobába

Nagyon jó döntés az infrapanel a fürdőszobába azok számára, akik szeretik a kellemes nap sugárzáshoz hasonlító meleget, a penész mentes fürdőt és a jól szabályozható, költséghatékony fűtési megoldásokat. Szeretne többet megtudni a kínálatunkban megtalálható infrapalelekről? Akkor kattintson az alábbi linkre, ami a termék oldalra viszi majd Önt.

https://www.elektromosfutotestek.hu/termekkategoriak/infrapanelek/

Ahogyan Ön is láthatja sok érv szól az infrapanel mellett a fürdőszobában is. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését és szeretne még többet megtudni a nálunk kapható infrapanelekről keresse munkatársainkat, akik szívesen válaszolnak minden kérdésére.