Az elektromosfűtési megoldások egyre népszerűbbek az emberek körében, hiszen a számos fejlesztésnek köszönhetően már sokkal jobb lehetőségeket biztosítanak sok társuknál. De ahány ember, annyi igény, ezt a fejlesztők is nagyon jól tudják. Ezért folyamatosan új eszközökkel állnak elő, amik egy újabb felhasználói csoportnak képes megfelelni. A széles kínálatnak azonban nem csak előnye, de hátránya is van. Az elektromosfűtés kalkulátor témában íródott cikkünk ebben a káoszban segít eligazodni.

Csak nálunk 56 féle fűtőtés kapható

Különböző típusú, méretű, kialakítású fűtőtestek közül válogathat. A széles kínálatunk oka, hogy minél több embernek segíthessünk kialakítani a számára legjobb elektromos fűtést. Ebben nem csak a széles termékpalettával, hanem jól felkészült szakemberekkel is szeretnénk segíteni.

Ön sem tudja pontosan, hogy mit, mekkorát és mennyit szeretne?

Emiatt ne aggódjon az elején mindenki így van ezzel. Ebben az esetben az internet sem ad biztos segítséget, mert sajnos sok cikk téves és félrevezető információkat ad. Ezzel persze nem akarunk senkit megbántani, de mivel az internetre bárki tölthet fel tartalmat nem csak szakértők írásaival találkozhatunk. Ha biztosra szeretne menni olyan vállalkozások blogjaiból, leírásaiból tájékozódjon, amik már sok éve a piacon vannak, és tudják, miről beszélnek. Mi is azért tesszük közzé a cikkeinket rendszeresen, mert szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy a legjobb döntést hozhassák meg.

Miket kell tisztázni?

Az elektromos hálózat kapacitása

Az első és legfontosabb lépés, hogy megnézi, hogy az ingatlan elektromos hálózata alkalmas e egy fűtési rendszer kialakításához. Ahhoz, hogy megtudja bírni fogja e a hálózat nem kell mást tennie, csak elosztani a kiszemelt fűtőtest teljesítményét (Watt) 230 Volttal (ez a hálózati feszültség Magyarországon), így megkapja, mennyi Amper szükséges, hogy a készüléket üzemeltethesse.

Ha Ön nem tudja, hogy mennyi amper álla rendelkezésére, akkor azt megnézheti a villanyóra alatti főbiztosítékon, egy B vagy C betű utáni számot kell keresni, ez lehet 16, 22, 25 vagy 32.

Mekkora eszközre van szüksége?

Ezen a ponton nagyon sokan elkövetnek egy elsőre ártatlannak tűnő, de mégis nagy hibát. Ez pedig az, hogy túl alacsony teljesítményűre tervezik a fűtésrendszert gondolván ezzel majd energiát takarítanak meg. Ez elsőre logikusnak is tűnik, hiszen egy 1000 Wattos eszköz kevesebb energiát használ el, mint egy 2000 Wattos. Csak, hogy pont fele annyi hőt is termel, ami azt jelenti, hogy több ideig kell működnie ahhoz, hogy az adott helyiséget felfűtse. Ez pedig azt eredményezheti, hogy valójában az alacsonyabb teljesítményű fogja a több áramot használni, hiszen hosszabb ideig kell működnie. Rosszabb esetben még az ingatlan hőmérséklete sem lesz elegendő.

Alapvetően a helyiség méretétől és a szigeteléstől függ, hogy mekkora fűtőtest kell, egy jól szigetelt helyiségben 30-40 Wattal számolhatunk légköbméterenként. Vagy lehet alapterület x 100 W. Érdemes inkább a nagyobb fűtőtestet választani, hiszen az elektromos termosztátoknak köszönhetően nem fogja túlfűteni a helyiséget.

Fő vagy kiegészítő fűtésnek szeretné?

Egyre többen használják fő fűtésként az elektromos fűtőtesteket, de vannak, akik csak kiegészítőként gondolnak rá vagy esetleg időszakos megoldásként. Természetesen ez is befolyásolja a kiválasztott fűtés méretét és típusát.

Szükség van bármilyen kiegészítőre?

Az elektromos fűtés beüzemeléséhez egy konnektorra, dugvillára és néhány csavarra lesz szükség a rögzítéshez. Persze ez nagyban függ az adott termék típusától, ezért ezzel kapcsolatban is érdeklődjön a szakértőknél.  Egy 100 nm-es házban néhány óra alatt kiépíthető a teljes elektromosfűtési rendszer.

Konvektor, radiátor vagy infrapanel?

A három különböző eszköz más hőérzetet biztosít és mindnek megvan az előnye és a hátránya a másikhoz képest. Ebben az esetben abszolút az egyedi igények döntenek. Ha szeretne bővebben olvasni az eszközökről, akkor érdemes az alábbi cikkünket is elolvasni, ahol minden fontos információt megtalálhat róluk.

https://www.elektromosfutotestek.hu/minden-amit-az-elektromos-futes-lehetosegeirol-tudni-szeretne/

Az elektromos fűtés előnyei:

  • Nagyon könnyen beüzemelhető.
  • Költséghatékony.
  • Jól szabályozható.
  • Nem igényel rendszeres szervizelést.
  • Nincsenek benne kopó alkatrészek.
  • Kellemes hőérzetet biztosítanak.
  • Környezetbarát megoldás.
  • Nem telepszik meg rajtuk a por (legalább is nem jobban, mint bármilyen más tárgyon).

Elolvasta minden cikkünket mégsem biztos a döntésében?

Az elektromos fűtések világában nem könnyű kiigazodni szakértelem nélkül. De szerencsére szakembereink sok éves tapasztalatukkal segítenek Önnek is a legjobb megoldást kiválasztani. Kérhet segítséget a tervező eszközünkön keresztül:

https://www.elektromosfutotestek.hu/hoteljesitmeny-kalkulator/

Vagy felveheti a kapcsolatot a munkatársainkkal az alábbi elérhetőségeinken:

Telefonszámunk: +36 30 828-2624

Cím: Budapesten a 13. kerületben a Fáy utca 12/B.