Nem könnyű eldönteni a hatalmas kínálat láttán és a rengeteg technológia megismerése nélkül, hogy melyik fűtőtestet, melyik megoldást válasszuk. Sokakban felvetődik a kérdés, hogy egyáltalán miben tér el egymástól egy elektromos radiátor, egy elektromos konvektor és egy elektromos fűtőpanel?

Mindenekelőtt érdemes megismerni, hogy hogyan alakult ki az elektromos fűtés

Az első generációs konvektorok működése mai szemmel nézve még csak minimális komfortot biztosított. Működés közben gyakran hallatták a kattogó hangot a hőtágulás miatt, szárították a levegőt és érezhető volt a  fűtés során a hőmérséklet ingadozás. A legújabb technológiák sokkal energiatakarékosabbak, csendesek, nem szárítják a levegőt és sokkal kényelmesebb, komfortosabb megoldást biztosítanak mint a régi idők elektromos fűtési megoldásai. A mai vásárlók azonban még mindig félnek a régi sztereotípiáktól, illetve az alacsonyabb minőségű elektromos fűtőtestek hordozta biztonsági kockázatoktól.

Az Atlantic francia gyártó által képviselt magas szakértelem és minőség a garancia arra, hogy bárki megszereti az egyszerű telepítéssel, kezelhetőséggel ellátott elektromos radiátorokat, konvektorokat, fűtőpaneleket.

De mi is ezek között a különbség? Mikor melyiket érdemes választania?

Elektromos konvektorok

A konvektorok esetében egy konvekció játszódik le, azaz a környezeti levegő alul belép a fűtőtestbe, majd felmelegítés után felül távozik. Az első generációs elektromos fűtőtestek legtöbb esetben még konvektorok voltak, ezért a modern konvektorokkal szemben sok a negatív előítélet. Azonban az új generációs konvektorok kiváló ár/érték arányú megoldást biztosítanak, modern kialakításuknak, intelligens érzékelőiknek köszönhetően pedig komfortos meleg érzetet kölcsönöznek.

 

 

Elektromos fűtőpanelek

Az elektromos fűtőpanelek a levegőt még mindig konvekció útján szívják be a fűtőtest alsó részén, azonban a felső kibocsátás helyett a fűtőtest oldalán egy fűtőpanelen keresztül távozik, mely sugárzó hőérzetet biztosít.

Elektormos radiátorok

A radiátorok rendelkeznek jelenleg a legfejlettebb fűtési technológiával. A levegőt a burkolatuknak köszönhetően egyenletesen sugározzák szét, ezzel a legmagasabb komfort fokozatot biztosítva, miközben a levegőt sem szárítják.

Bármely technológiát is használjuk az intelligens termosztátok segítségével mindhárom fűtőtest esetében jelentős energiát takaríthatunk meg. A legújabb generációs jelenlét érzékelők visszaveszik a hőmérsékletet, ha nem tartózkodik senki a helyiségben és visszakapcsolják a fűtést, ha ismét jelenlétet érzékelnek. Továbbá érzékelik a szellőztetést is. Az új generációs készülékekkel ezzel akár 45%-kal csökkentheti energiafelhasználását a régi elektromos fűtőtestekhez képest.