A média folyamatosan hangsúlyozza a környezetbarát tervezés előnyeit. Napról napra halljuk a környezetbarát termékek tervezésének, előállításának fontosságát, a környezettudatos anyaghasználat előnyeit. De tisztában vagyunk vele, hogy mit is jelent pontosan a környezetbarát tervezés?

A tervezés

Az Atlantic mérnökei a teljes tervezési és gyártási folyamat alatt arra törekednek, hogy az új technológiák, gyártási, csomagolási technikák segítségével olyan termékeket állítsanak elő, melyek energiatakarékosak és környezetkímélőek. Az ötletet, hogy a termék teljes életciklusa alatt határozzák meg azon pontokat, melyekkel a termék környezetbaráttá válhat, Pierre-Yves Berthelemy az Atlantic környezetvédelmi lépések felelőse mutatja be.

Egy termék minél kisebb hatást gyakorol a környezetre, annál kevesebb káros anyagot bocsát ki és annál környezetbarátabb. Azaz az előállítása, működése, újrafeldolgozása minél kevesebb energiát igényel a természettől, minél kevesebb anyag szükséges az előállításához és az újrafeldolgozása minél teljesebb annál kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után. Az Atlantic termékei több mint 90%-ban újrafelhasználható anyagokat tartalmaznak.

Az Antlantiic fűtőtestjei nem tartalmaznak egészségre káros anyagokat, a francia gyártási technológia garantálja a biztonságot az Ön és családja számára, miközben tudatos vásárlóként jól érezheti magát, hiszen környezettudatos terméket választott kiváló francia technológiával és formavilággal.

A működés

Az Atlantic termékei az elektromos és a dinamikus termosztátnak, a jelenlétérzékelőnek, az ablaknyitás érzékelőnek, a sweetcontrol technológiának, és a többi technológiai fejlesztésnek köszönhetően jelentős energiát takarítanak meg működésük során, a régi mechanikus termosztáttal rendelkező régi elektromos konvektorokhoz, radiátorokhoz, fűtőpanelekhez képest.

Solious Ecodomo, a környezetbarát fűtőpanel

A Solios Ecodomo modellek számos technológiával segítik az energiamegtakarítást, mely már a vásárlásnál is döntő szempont lehet.

A Solious Ecodomo csomagolása karton, ezzel megszüntetve 100%-ban a polisztirol felhasználását. „A karton könnyebb és kevésbé költséges újrahasznosítani” mondja Pierre-Yves Berthelemy.

A környezetbarát tervezés és a környezetbarát termékek nem kell, hogy többe kerüljenek, elég csak odafigyeléssel választani és hamar megtérül a komfortban és a megtakarításokban.