A közhiedelemmel ellentétben az elektromos fűtésnek számos előnyös tulajdonsága van. Kezdve a kiépítési költséggel, a komforton és mobilitáson át a szabályozható okos megoldásokig.  Az elektromos fűtés egy fenntartható alternatíva, amellett, hogy évről évre okosabb és takarékosabb megoldások születnek, többek között az Atlantic szakemberei által is. Francis Allard a University of La Rochelle professzora és a Mérnöki  Laboratórium Környezetvédelmi tagja hisz az elektromos fűtési megoldásokban és 10 érvvel támasztja alá, hogy miért fenntartható és környezettudatos megoldás az elektromos fűtés.

 

1. Az elektromos fűtőtestek egyenletes meleget bocsátanak ki

Az elektromos radiátorok a legmagasabb komfort fokozattal rendelkeznek. Olyan egyenletes sugárzó meleget bocsátanak ki, mint például a cserépkályhák vagy a hagyományos radiátoros fűtés.

2. Az intelligens szabályozás egyszerűbbé teszi az életet

Az intelligens szabályzók érzékelik az ablaknyitást és kikapcsolják a fűtést, valamint a jelenlét érzékelők csökkentik a hőmérsékletet, ha nincs senki a helyiségben. Az ismételt jelenlét esetén pedig felkapcsolják a fűtést. A programozható termosztát segítségével ECO mód, fagyálló mód, időzítés és komfort mód is beállítható.

3. Jelentős fűtési költség megtakarítás, akár -45%

Az intelligens szabályzók, valamint a jobb energiahatékonyság az új generációs modelleknél akár 45%-os energiamegtakarítást is eredményezhet a régi „kenyérpirító”-nak csúfolt modellekhez képest.

4. Az elektromos fűtőtestek kevesebb CO2-t bocsátanak ki, mint a fosszilis energiahordozót használó fűtési megoldások

Az elektromos fűtési megoldások jóval környezetbarátabb és biztonságosabb megoldást jelentenek mint a szén vagy gáztüzelésű készülékek.

5. Kevésbé száraz levegő

Az új generációs burkolatnak és az egyenletes hőmegosztásnak köszönhetően a modern elektromos fűtőtestek nem szárítják a levegőt.

6. Modern, formatervezett megjelenés

Az Atlantic fűtőtestjei között egyaránt megtalálhatóak a klasszikus vonalvezetésű modellek, és a modern lekerkeített formavilágú megoldások.

7. Széles választék

Mindenki más igényekkel rendelkezik. A széles elektromos fűtőtest választéknak köszönhetően azonban mindenki megtalálja a számára megfelelő elektromos fűtőpanelt, elektromos radiátort vagy elektromos konvektort kínálatunkban.

8. Könnyű telepítés

Az Atlantic elektromos fűtőtestek beüzemelése kevesebb mint 1 órát vesz igénybe. Kicsomagolás után elég csak a görgőket felszerelnie, vagy néhány csavar felfúrása után a falra felszerelnie, majd csatlakoztatnia a villásdugó segítségével a hálózatra.

9. Illeszkedik a költségvetésbe

Az elektromos fűtési megoldások esetében nincs kiépítési költség, hiszen a villásdugó segítségével azonnal csatlakoztathatóak a hálózatra. Mivel nincs csövezési, kiépítési költség, ezért a gázfűtéssel szemben jó alternatívát jelenthet. Nyaralókban, ritkábban használt helységekben kiváló megoldást jelenthet, hiszen csak bekapcsolt állapotban merül fel üzemeltetési költség.

10. Biztonságos fűtési megoldás

Az Atlantic elektromos fűtőtestjei IP24, áramütés elleni védelem mellett rendelkeznek cseppenő víz elleni védelemmel, valamint lekerekített modelljeink gyermekszobában vagy nehezebb mozgású idősek mellett is biztonságos megoldást jelentenek.