Nincs is annál rosszabb, mint amikor reggel a hideg fürdőszobába be kell menni, vagy amikor egy fárasztó nap után nem tudunk rendesen felmelegedni, mert a víz alól kilépve máris dideregni kezdünk.

Van néhány jól bevált tippünk, amivel örökre megszabadulhat a jeges fürdőszobától!

Csaljon színekkel! Már a fürdőszoba színeitől is melegebbnek érezhetjük a helyet. Legyen vidám, meleg színű a zuhanyfüggöny, és inkább az élénk színű, mintás törülközőket használja a hideg hónapokban. A fürdőszoba dekorációja is a nyarat, a meleget idézze fel.

Használjon kilépőszőnyeget. Vannak kifejezetten puha, hosszú szőrű szőnyegek, amik biztosítják, hogy a víz alól kilépve se kelljen a hideg kőre tenni a lábunkat. Ezekből is válasszuk a melegebb színűeket.

 

De van ennél még jobb megoldás, a fűtőszőnyeg, ami akár a meglévő, régi burkolat megbontása nélkül is használható. A műanyag hálóra szerelt elektromos fűtőszál fektetése egyszerű, akár házilag is kivitelezhető, csupán az elektromos bekötést kell szakemberre bízni.

És ha már a törülközőket említettük: nincs annál jobb érzés, mint amikor a zuhanyzás végeztével a finom, meleg törülközőt csavarjuk magunk köré. Egy jól megválasztott törülközőszárítóval ez minden nap lehetséges. Ráadásul ezzel két legyet üt egy csapásra, hiszen a berendezés a fürdőszoba befűtéséről is gondoskodik.

Vizsgálja meg a fürdőszoba ablakát! Lehet, hogy ott szökik ki a meleg, és jön be a hideg. Egyszerűen csak tegye a kezét az ablakkeretre, vagy tegyen oda egy zsebkendőt. Ha érzi a huzatot vagy mozog a zsebkendő, biztos lehet abban, hogy extra szigetelésre van szükség, de átmeneti megoldásként legalább egy huzatfogó párnát tegyen az ablakba.

Jó ötlet, ha tart a fürdőszobában egy bebújós, meleg papucsot, mamuszt. Garantált, hogy ebben nem hűl ki a lábfeje, egészen addig, amíg az ágyáig nem ér. Egy vastag köntös szintén sokat segíthet. Szereljen fel a fürdőszoba ajtajára fogast, és tartsa ott a téli köntösét. Persze reggel se a mamuszt, se a köntöst ne felejtse a hálóban!