Az elektromos fűtőrendszerek egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon jól alkalmazkodnak a felhasználók igényeihez. Kiválóan szabályozható a hőmérséklet, és akkor működik, amikor arra szükség van. A távfűtés vagy a fafűtés esetében ezekről szó sem lehet és más megoldásoknak is korlátozottabbak a lehetőségei.

Egyre elterjedtebbek az okos otthonok

Tíz évvel ezelőtt még sci-fi filmekben láthattuk csak, hogy egy központi rendszer működteti az otthon több területét. Lehúzza a redőnyöket, bekapcsolja a kávéfőzőt vagy szabályozza a fűtést. Bár a sci-fi filmekkel ellentétben mi még nem kommunikálhatunk szóban az virtuális komornyikunkkal mégis nagyon sok dolgot elvárhatunk egy ilyen rendszertől.

Példának okáért a elektromos fűtőtestek szabályozását

Egy okos otthon talán legnagyobb előnye, hogy a fűtést is az ott élők igényeihez lehet alakítani, így azokban az időszakokban, amikor senki nem tartózkodik otthon, elegendő alacsonyabb hőmérsékletet fenntartani. Ez azt jelenti, hogy lényegesen kevesebb energiát használunk fel, mintha a teljes napszakban a számunkra komfortos hőmérséklet lenne. Ez kényelmetlenségekkel sem jár együtt, hiszen hazaérkezésünkre már a számunkra megfelelő meleg vár minket.

Az Atlantic elektromos fűtő berendezések kiválóan beleillenek ebbe a modern technológiába, hiszen az okos otthon rendszerben megadhatjuk, hogy a fűtő berendezések mikor, milyen hőmérsékleten tartsák az otthonunkat. Ezzel rengeteg energiát takaríthatunk meg.

Egy okos otthon már nem a jövő

Még néhány évvel ezelőtt is magas költségekért építtethettünk ki egy ilyen rendszert, azonban ma már bárki számára elérhető. Ennek köszönhetően az új fűtési megoldás megválasztásánál még nagyobb szerepet kaptak az elektromos fűtő testek, hiszen ezek a megoldások nagyon egyszerűen összeegyeztethetőek vele. Ha a két technológia egy időben való kiépítésének költségeit vesszük alapul is versenyképesek a gáz vagy fafűtéssel, hiszen ez utóbbiak magas beruházással járnak. A gáz esetében még a bürokratikus útvesztő is tovább bonyolítja a kivitelezést. Azonban egy okos otthon és az Atlantic elektromos fűtési rendszer megvalósítása akár néhány nap alatt megoldható.

További előnye, hogy ha az elektromos fűtést okos otthonnal kombináljuk, hogy könnyebben kiaknázhatjuk a természet erejét is. Példának okáért a naposabb időszakokban betáplálhatjuk a rendszerbe a redőnyök felhúzását, így a nap melege átjárhatja a lakást. De mire hazaérünk, a rendszer újra leengedheti, így nem kell nekünk körbejárni, hanem hazaérkezésünkkor máris meghittség fogad.

Éppen ezért mondjuk mindig, hogy az elektromos fűtési megoldások a jövőbe mutatnak

Persze itt még mindig fennmarad dilemmaként, hogy az elektromos fűtőtestek közül melyik a legideálisabb. Ezt komoly szakmai háttér nélkül nehéz eldönteni, de az Eurovill Profinál dolgozó szakembereink mindig szívesen állnak a rendelkezésükre. Keressen minket bizalommal és segítünk kihozni a legjobbat az új fűtési rendszeréből.