Ha sikerült kiválasztani a legjobb elektromos fűtőtestet, még mindig előttünk áll a kihívás, ami a beüzemelést jelenti. Bár ez a feladat nem igényel óriási szakmai tudást, mégis vannak alapvető paraméterek, szabályok melyeket ismerni kell. Azért, hogy Önnek is segítsünk ebben a munkában bemutatunk két tipikus hibát, amit nagyon sokan elkövetnek.

 

Alul méretezett elektromos fűtések

Nem is olyan ritkán találkozunk a problémával, amikor egy rendszer nem elegendő az adott ingatlan kifűtésére. Ilyenkor a tulajdonosok csalódottak, hiszen nincs elég meleg és a számla is magasabb a vártnál. Van, hogy abban reménykednek a kisebb teljesítményű fűtőtestek is elegendőek lesznek és a segítségükkel kevesebbet is kell majd fizetni. Azonban ebben az esetben ez éppen ellenkezően működik, hiszen a kisebb teljesítményű eszköznek többet kell dolgoznia ugyan azért a hőmérsékletért, amíg egy nagyobb kevesebb működési idővel is eléri ugyan azt a hatást.

A rossz elhelyezés

Aki nem járatos az elektromos fűtések terén, az könnyen elkövethet egy apróságnak tűnő mégis nagy hibát és túl magasra szereli a fűtőtestet. Ez azért lényeges, mert a berendezésnek az alján található a termosztát, ami érzékeli a szobából beáramló levegőt és akkor kapcsol ki, amikor az megfelelő lesz. Ez azt jelenti, hogy az alatta elhelyezkedő légréteg már nem lesz felfűtve a kívánt hőmérsékletre. Ezért, ha túl magasra kerül a fűtőtest, akkor nem lesz elég meleg a helyiségben.

Sajnos ezek a hibák gyakran oda vezetnek, hogy az emberek a rendszert kezdik hibáztatni és annak a rossz hírét kelteni. Ezzel a cikkel szeretnénk segíteni, hogy ezt a hibát Ön már ne kövesse el és persze a rosszindulatú pletykáknak is szeretnénk az elejét venni. Egy jól kivitelezett elektromos fűtésrendszer nagyon kényelmes megoldás a felhasználók számára. De mint minden területen, így itt is a megfelelő szakmai tudással kell hozzáállni. Ha Ön sem biztos benne, hogy minden a legjobban működik az elektromos fűtőrendszerével vagy szeretné, hogy a jövőben kiépítésre kerülő rendszer ideálisan működjön, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot az Eurovill Profi szakemberei mindig a szolgálatára állnak.