Ez a kettő nem ugyan az?

Sokan azt gondolják, hogy ezek szinonim szavak, pedig nem! Lássuk, mi a különbség a két típusú fűtőtest között.

Elektromos radiátor

Be kell valljuk őszintén ez a fogalom még a szakmán belül sincsen teljesen letisztázva. Vannak, akik úgy gondolják, hogy azokat a fűtőtesteket nevezhetjük radiátoroknak, amik valamilyen forró folyadék segítségével adnak le hőt, mások szerint pedig azok tartoznak ebbe a kategóriába, melyek képesek valamelyest tárolni a hőt. Mi az utóbbival értünk egyet, így a kínálatunkban is megtalálhatóak olyan darabok, melyek alumínium vagy vas fűtőfelülettel rendelkeznek. Ezek a radiátorok teljesen egyenletesen melegszenek fel, így a hőt is ugyan ennyire egyenletesen adják le. Vannak, akik szerint az elektromos radiátorok az elektromos fűtési megoldások Rolls- Royce-ai, mivel olyan komfort érzetet képesek teremteni, mint a hagyományos fűtések vagy egy cserépkályha.

Elektromos radiátor

elektromos radiátor

Elektromos konvektor

A konvektorok pedig olyan fűtőtestek, amik a meleg levegő áramoltatásával érik el a hőmérséklet növekedését. Ebben az esetben az általa kibocsátott meleg egy sugárban érzékelhető, és felfelé száll. Az elektromos konvektorok nagyon jó áron megvásárolhatóak, így sokan keresik is őket.

Elektromos konvektor

elektromos konvektor

Jöjjön még egy kis csavar…

Na de akkor micsoda az elektromos fűtőpanel?

Az elektromos fűtőpanelek a meleg kibocsátás mellett széles spektrumú sugárzást bocsátanak ki, mint például az infrasugarak, így a fűtőtest közvetlen közelében is érzékelhető a meleg. Árban valahol a konvektorok és a radiátorok között helyezkednek el.

Elektromos fűtőpanel

elektromos fűtőpanel

Mind a három fűtési megoldás jó a maga nemében, éppen ezért az adott helyiség adottságai mellett a személyes igényeket is figyelembe kell venni. Például vannak olyanok, akiket a konvektorból áramló meleg levegő kifejezetten zavarja, ezért ragaszkodnak a radiátorokhoz. De olyannal is találkoztam már, aki kifejezetten szeretett egy fagyos téli nap után beállni a kellemes meleg légáramlatba. Ezért is szerettük volna tisztázni a fogalmak közötti különbséget, mert így még könnyebb lesz eldönteni, hogy melyik elektromos fűtési megoldás a legjobb Önök számára.